Börja spela bingo

Att börja spela bingo online är inte svårt som vi nämnde på startsidan men det finns en hel del funktioner som kan vara lite kluriga att använda om det är första gången. Du börjar alltså med att bli registrerad medlem på en bingosajt. I början är det alltid bra att välja någon av de största. Då kan man vara säker på sådant som; att dem har sin spellicens inom EU så att dina vinster blir skattefria, att dem behandlar dina personuppgifter och eventuella kontouppgifter med stor sekretess och att du har tillgång till en bra kundsupport om du skulle behöva. Några av de bingosajter som vi alltid rekommenderar till nybörjare är; Maria.com – en bingosajt där du dessutom kan spela casinospel om du känner för det, Svenska spels bingo och MamaMia bingo. Bra bingosajter som är pedagogiska och roliga att spela på och som har ett stort utbud av bingo.

När du väl registrerat dig så är det dags att sätta in sina första spelpengar. Om du inte fått den typ av välkomstbonus som vi nämnde på startsidan såklart. Här brukar det finnas flera alternativ, du väljer det som passar dig bäst helt enkelt. Vanliga betalsätt är; Kreditkortsbetalning, Banköverföring och E-plånbok. Välj en som passar dig och för över så mycket eller lite pengar som du har lust med. Här är det bra att använda devisen ”spela aldrig för mer pengar än du har råd att göra av med”. Nu är det bara att välja ett bingospel och börja spela! Om du inte är helt säker på reglerna så rekommenderar vi att du i det här skedet läser på lite så att du är väl förberedd. När du valt spel så kommer du att komma till en sida där du ska köpa brickor att spela med. Här köper du så många eller så få som du har lust att spela, ibland kan man välja brickor själv och ibland slumpas dem helt enkelt fram åt dig när du valt antal. Sedan är det bara att klicka på ”köp” och vänta in dragningen. Det är nu du kan välja bland några olika funktioner som bara finns online.

Autodaub

Denna funktion kallas även för Automarkering, om du aktiverar den funktionen så kommer spelet i princip att sköta sig självt och du behöver bara följa dragningen med spänning. Den innebär nämligen att spelet håller koll på dragningen och automatiskt markerar de nummer som dras om dem finns på någon/några av dina brickor. Får du bingo så ser du det på en gång och kan se din vinst direkt på spelkontot. Många använder denna funktion när dem till exempel vill prata med andra spelare i bingochatten eller spela de chattspel som försiggår där under dragningens gång.

Bingochatten

När du spelar bingo online så finns det alltid en chatt som tillhör varje enskilt spel. Den ser du i samma fönster som dragningen syns i. I den kan du kommunicera med de andra spelarna, fråga om du undrar något och spela det som kallas för chattspel. Ofta är det även så att speciella bingovärdar/värdinnor har hand om chatten och ser till att alla har trevligt samt att ingen bär sig dumt åt. Dessutom är det dem som håller i chattspelen, ofta syns dem som CM i själva chatten och om det blir ett chattspel är det detta alias som tillkännager det. Chattspelen är roliga, ger en extra krydda åt den ordinarie dragningen samt gör att du har chansen att vinna lite extra pengar eller gratis brickor till nästa spel. Det finns flera olika men det dem har gemensamt är att dem är väldigt enkelt uppbyggda och aldrig har några komplicerade regler. Ett av de vanligaste är det som heter Födelsedag, då gäller det att vara först med att få sina födelsenummer dragna i dragningen och vara först med att skriva in det i chatten efter att man anmält sig och chattvärden har satt igång spelet. Här gäller det bara att vara noggrann med att; anmäla sig, skriva på rätt sätt och att vara först med att bli godkänd av CM helt enkelt. Oftast så fungerar det så att man skriver med stora bokstäver och stjärnor när man ska spela chattspel. Var säker på att du vet hur det fungerar innan så att du inte förlorar på en teknikalitet i onödan. Lycka till!